Další věc, kterou jsem chtěl někdy vyzkoušet je tlačenka. Vždyť to nedávno dělal kdejaký řezník ne? Mám tlačenku rád, ale když jí koupím, tak jsou v tom různě rozemleté nechutnosti co se žužlají a nebo chřoupou pod zubama.
Jak na tlačenku jsem se podíval do moc pěkné knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy od Romana Vaňka. Jeho recepty jsou také jednoduché, přímočaré a hlavně funkční tak proč to nezkusit.
První pokus byl udělat tlačenku bez vnitřností. Příště to bude trochu rozmanitější zabijačková.
Recept sem opisovat nebudu (v zásadě to je vepřové..2:1 plecko:kůže, uvařené, koření (majoránka pepř), následně kůže rozemleté a i s tím vývarem a masem nacpané do střívka a pak už je chvíli vaření aby se to spojilo.) ale dám sem odkaz.
No a výsledek? Nemá to chybu. Víte přesně co jíte a nemusíte dávat pozor na co kousnete.
Trochu jsem si jen špatně přepočítal recept (spíš jsem nedával pozor) a tak bylo té želatiny víc než mělo. Působí to jako že je tam málo masa, ale to vůbec nevadí. Jen to chce dát soli a dalšího koření podstatně více...zdálo se mi, že už to je až moc a pak po uvaření se spousta chutí z toho ztratila.
Jo pozor v určité fázi zpracování budete zalepení, mastní a oblemtaní, ale stojí to za to.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Klidně a s chutí.