pátek 3. října 2014

Dýňová polévka

Kdyby mi někdo řekl, že si má dát dýňovou polévku, tak si poklepu na čelo. Pak ale jednoho dne žena koupila pěknou Hokaido dýni a přemýšleli jsme co s tím. Volba padla (shodou okolností) opět na web Chez Lucie a její recept na dýňovou polévku. A výsledek? Naprosté překvapení...něco co mi připadlo dříve podezřelé ba přímo divné je dokonalé a rázem se z celé rodiny stal fanklub dýně.

Dneska byl druhý pokus s drobnými vylepšeními. Lucie se bála dát neloupanou dýni naprosto zbytečně. I ta skoro kamenná šlupka se krásně rozvaří a rozmixuje a naopak polévka získá více barvy a drobné oranžové tečky, které oživí její jednobarevnost. Za druhé po radě od jiných dýňomilců byla přidána špetička chilli, která dělá jen malý dozvuk a polévce to opravdu sluší.

Barva vypadá šíleně, uznávám, ale ochutnejte a zamilujete si oranžovou barvu.
No ještě se naučit to pěkně naaranžovat a bude to dokonalé.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Klidně a s chutí.